Тенис

Купа Дейвис: датата на завръщането на Рафаел Надал

Финалите за Купа Дейвис донесоха изненада. Давид Ферер, капитанът на испанския отбор, обяви вчера завръщането на Рафаел Надал за това състезание. Отборът е съставен от Карлос Алкарас, Роберто Баутиста, Пабло Кареньо и Марсел Гранольерс. С победата, постигната срещу Австралия на 15 септември, Испания си осигури класиране за финалите на Купа Дейвис, с общ резултат 2-1. Кареньо спечели първата испанска точка срещу Джордан Томпсън (2-6, 6-2, 7-6), но австралийците изравниха, когато Алексей Попирин победи Педро Мартинес (4-6, 4-6).

Равенството беше прекъснато, с победата на двойки, на Гранолерс и Мартинес, срещу Попосил и Пърсел (5-7, 6-4, 6-4). Като по този начин се класираха за осмина финала на Купа Дейвис, който ще се играе в гр. Малага. Съперник на Испания ще бъде Холандия. Ако спечелят този двубой, следващият им съперникът ще дойде от мача между Германия и Канада.

В опит да спечели в Холандия, Ферер обяви списъка с тенисисти, които ще представят Испания, в квалификациите за Купа Дейвис, а голямата изненада беше Рафаел Надал. Самият Ферер сподели разговора, който е провел с тенисиста от Майорка, като по този начин уточни, че Надал ще играе в Малага.

Испания ще състави първокласен отбор, за да се опита да вдигне Купа Дейвис в Малага, съставен от Алкарас, Гранольерс, Баутиста и Кареньо. От 2019 г. насам, Надал не е играл за Купа Дейвис. Любопитното е, че въпреки това Испания спечели титлата.

Кога ще играе Надал?

Отборът на Испания ще вдигне ракетата срещу Холандия между 19 и 21 ноември. Полуфиналите ще се играят веднага след това, между 22 и 23 ноември. Финалът е на 24 ноември, като квалификациите ще се играят в Малага.

Испания ще играе с Холандия на четвъртфиналите, а Германия ще се изправи срещу Канада, като възможен съперник, на полуфиналите. В другия жребий Съединените щати ще се изправят срещу Австралия. А Италия ще играе срещу Аржентина.

Източник :La Razon