Олимпийски спортове

Джокович най-после спечели олимпийското злато

Рафа Надал ще остане единственият тенисист, спечелил титлите на Ролан Гарос, Уимбълдън и олимпийското злато. Емоционален взрив попречи на Новак Джокович да постигне същото през 2021 г., на игрите в Токио. Но днес Джокович без съмнение е един от най-великите спортисти на всички времена.


Постиженията на Джокович са огромни. Още по-голяма е неговата решимост да спечели олимпийската корона, единствената, която му липсваше. В Пекин, преди шестнадесет години, той се разплака на полуфинала с Надал. По онова време той едва започваше да навлиза в елита. Оттогава той е счупил всички възможни рекорди на веригата и има нужда от един турнир от Големия шлем, за да надмине равенството с Маргарет Корт. Той решително преследва триумфа, който не носи пари, а безсмъртие и принос към славата на страната си.

Преди два месеца Новак напусна Ролан Гарос със скъсан менискус. Изглеждаше напълно омаломощен на финала на Уимбълдън, където Алкараз го унищожи. Но бързо успя да се възстанови, да преглътне егото и в момента той е на върха на спортната си кариера. Постигна всичко, за което беше мечтал.

Източник :La Razon