Моторни спортове

Филипо Ровели няма да се състезава заради Лука Салвадори

,,За мен първенството свършва тук. Няма смисъл да продължавам без теб на пистата, без твоя стремеж и талант. Исках да празнувам по различен начин, да ти стисна ръката и да ти кажа лично, че си най-добрият. Този шампионат е ваш, спечелихте го състезание, по състезание. Обичам те.“ С тези думи Филипо Ровели обяви отсъствието си от последните два кръга на National Trophy 1000. Категория от шампионата, където той се състезаваше за титлата с големия си съперник Лука Салвадори. Само на 32, той почина миналата неделя, след като беше тежко ранен при инцидент на германската писта Фробург, по време на кръг от Международния шампионат по шосейни състезания (IRRC).

„С безкрайна болка обявяваме загубата на нашия Лука Салвадори. След инцидент на пистата Frohburg, нараняванията, които получи, не му позволиха да оцелее и той ни напусна. Изразяваме нашите най-дълбоки съболезнования към неговото семейство“, публикува неговият отбор, Broncos Racing, в Instagram.

Инцидентът стана по време на съботната квалификация, когато германският състезател Дидие Грамс катастрофира на един от завоите.

Салвадори е роден в Милано през 1992 г., и се състезава в Световния шампионат на MotoE. Взима участие и в Световния шампионат на Superbike в категориите WorldSSP и STK1000.

Емоционалният жест на Ровели, който не иска да продължи състезанието поради загубата му, трогна всички. „Пътищата ни се пресичаха на пистата от дълго време, но никога като тази година, не сме се карали толкова много“, написа италианецът в Instagram в публикацията, в която обяви решението си, в знак на почит към загиналия съотборник.

Източник :La Razon