Олимпийски спортове

Кубински борец стана първият спортист печелил златен медал на пет поредни олимпийски игри

В определени дисциплини трупането на медали е изключително сложно. Има атлети, които идват на Олимпийските игри, за да се състезават в едно състезание, което в някои случаи, като скоростното катерене може да бъде решено за по-малко от пет секунди. При бойните спортове, нещата не стоят така. Нито един боксьор или майстор на бойни изкуства не може да се състезава за повече олимпийски титли от тези, които са присъдени на неговата теглова категория, с изключение на джудистите. Теди Ринър е човекът, който на 26 юли, спечели пет олимпийски златни медала, три индивидуални и два, в зрелищната смесена отборна надпревара. Франция спечели срещу Япония, на тази олимпиада, както и преди три години в Токио.


Кубинският борец Михаин Лопес Нунес спечели петия си пореден златен медал в Париж, в топ категорията, с тегло над 130 килограма. И стана първият спортист, който печели пети златен медал на олимпиада, в едно и също състезание. Той направи своя дебют на Игрите в Пекин през 2008 г.


Това, че никой не може да го победи в игрите, повече от три десетилетия в индивидуално състезание е безпрецедентен подвиг, в историята на този спорт. На финала Михаин Нунес се изправи, срещу сънародника си, кубинецът Ясмани Акоста, който се състезаваше под чилийски флаг.

Източник :La Razon