Футбол

Колко пари ще получи Реал Мадрид за спечелването на Суперкупата на Европа

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Европа в сряда, шестата им в списъка с постижения, което ги прави най-успешният отбор в надпреварата, след като победиха Аталанта с 2-0. Благодарение на по-доброто второ полувреме, в което се открои изключителният Джуд Белингам, както и голмайсторите Феде Валверде и Килиан Мбапе, които отбелязаха, в дебюта си с фланелката на Мадрид.

Момчетата на Карло Анчелоти, който стана най-успешният треньор в историята на клуба с 14 титли, заедно с Мигел Муньос, спечелиха първия от седемте трофея, за които ще се състезават този сезон. И го направиха, като компенсираха скучното първо полувреме с по-зрелищно и блестящо второ полувреме, в което паднаха двата победни гола. Титла, която е не само спортно постижение за клуба, ръководен от Флорентино Перес, но и финансова инжекция за отбора.

Колко пари прибира шампионът?

Реал Мадрид спечели 126 милиона, когато стана шампион на Шампионската лига 2023/2024, от които 4,5 милиона бяха за победата на финала срещу Борусия Дортмунд. От своя страна Аталанта получи 34,6 милиона за спечелването на Лига Европа, от които 7,5 милиона са за спечелването на титлата. Двамата финалисти спечелиха 3,5 милиона само за участие във финала за Суперкупата на Европа, който се играе на стадион „Варшава“ (Полша). Цифра, към която Реал Мадрид добавя още един милион за спечелването на трофея. Тоест белите прибират общо 4,5 милиона евро за първата си титла за сезона.

Източник :La Razon