Efbet ЛигаБГ Футбол

Атанас Рибарски: Ние сме пример за феърплей

Треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде пресконференция преди последния двубой на тима срещу Локомотив Пловдив в сряда, 7-и юни.

„Предстои ни един мач, не по-различен от изминалите. Мач, в който се надяваме да не дадем плод на емоциите или напрежението“, започна наставникът на „червените“.

„Мисля, че Педриньо е един от футболистите, който загатва за потенциала си. Надявам се догодина да бъде доста добра конкуренция на останалите флангови футболисти и да повишава непрекъснато качествата си“, сподели Рибарски относно Педриньо, който трябваше да участва в пресконференцията, но не взе участие в нея заради семеен ангажимент.

„Съперникът може да е по-освободен, знам, че те няма просто да фигурират на терена. Изминалите два мача хвърлихме доста сили. Въпреки тези усилия, ние имаме един ден по-малко за възстановяване, дано това не окаже негативен резултат върху моментното състояние на играчите, надявам се да вземем максимума“, каза още треньорът.

„План не съм мислил, разбира се, всичко е възможно във футбола. Фокусирали сме се изцяло върху предстоящия мач, нямаме време да мислим за план Б“, сподели той относно възможността ЦСКА 1948 да играе бараж.

„Аз имам друга информация за състава на Локомотив Пловдив и настройката. С оглед, че познавам добре техния отбор и треньор, те няма да излязат само за да фигурират на терена, до подценяване няма да се стигне“, допълни Рибарски.

„Не се играе трудно феърплей, особено като имаме такъв клуб, ръководство. За нас всеки един мач е непредсказуем, няма мач, в който да излезем отпуснати. За феърплея, той се превърна в еталон за нашия клуб и отбор. Нашите момчета са за пример и се радвам, че съм точно на скамейката в този тим“

Наставникът на ЦСКА 1948 коментира и селекцията за следващия сезон.

„Селекцията не зависи от това дали ще играем в Европа. Не мисля, че това ще повлияе на стратегията и виждането на клуба. На дневен ред е единствено мача утре и се надявам да мине успешно“

„Така както и в изминалия мач видяхте, че имаше няколко човека, които бяха гръбнака на дублиращия отбор. Във втория отбор има играчи, които притежават качества, които могат да играят във всеки един отбор. За предстоящия мач тепърва ще видите“, завърши Атанас Рибарски.

 

Вашият коментар