Бойни спортовеДруги

България ще участва със 113 кикбоксьори на Световната купа в Унгария

Сгрупа от 113 състезатели заминава в сряда за Будапеща националният отбор на България по кикбокс, който от четвъртък до неделя ще участва най-престижната Световна купа за тази година от календара на Международната федерация (ВАКО). Българските състезатели ще участват в общо 199 теглови категории във всички стилове.

В конкуренцията на 2001 кикбоксьори от 43 държави България ще се опита да защити второто си място в комплексното класиране от миналата година.

В състезанието участие ще вземат почти всички български национали при мъжете, жените и юношите и девойките старша възраст. Носителят на Световната купа от Истанбул при мъжете в стил К1 Али Юзеир отново излиза на ринга след успешното си предствяне в Турция и спечеления професионален мач на „Pro Fight 22“ във Варна. Мариян Петков влиза при мъжете и ще се бори за златото, след като залужи място в националния отбор. Виктор Грозданов, както и многократните световни и европейски шампионки Анелия Тодорова и Христина Андонова, също са част от делегацията в Будапеща.

Очаква се изключително оспорвано състезание, което ще бъде последна проверка за националите преди участието им на европейското първенство за кадети през месец август в Истанбул, Турция и световното за мъже и жени през месец ноември в Албуфейра, Португалия.

Световната купа в Унгария е един от най-елитните и най-стари международни турнири част от Световните серии на WAKO с огромно значение за ранглистата на състезателите.

 

Вашият коментар