Футбол свят

Цървена звезда представи своя нов треньор

Израелецът Барак Бахар беше представен днес като нов старши треньор на сръбския шампион Цървена звезда (Белград). Новината, която циркулираше в медийното пространство и на Сърбия, и на Израел, днес беше потвърдена официално на пресконференция.

Барак Бахар подписа днес договор за три години, след като преди това спечели шест шампионски титли в Израел – три с Апоел (Беер Шева) и три с Макаби (Хайфа). 43-годишният бивш защитник обаче показа, че може да се представя на ниво и с малки клубове – през 2014-а година той взе купата на Израел с Апоел (Кирият Шмона).

„Когато ми се обади президентът на Цървена звезда му казах, че ще дойда да работя в Белград, ако ми уреди мач с Новак Джокович. Като юноша съм играл тенис и този спорт никак не ми е безразличен. Да не говорим за възхищението ми към Джокович“, започна новият треньор на „звездашите“.

„Вълнувам се, че съм тук, радвам се, че виждам нови лица, благодаря за посрещането. Знам какъв клуб е Цървена звезда. Президентът Терзич два пъти идва при мен в Израел, за да говорим. Благодарен съм му, че повярва в мене и в екипа ми. Видях музея, впечатлен съм и от феновете на тима. Основните цели за мен са добри резултати в групата в Шампионската лига, важно е да продължа доминацията и в Сърбия, знам, че победите над Партизан са важни, но за мен основната цел е Европа“.

„В последните дни имах много разговори с мениджмънта на клуба. Както вече казах, знам в какъв клуб идвам. Важното е да вдигнем нивото, за да сме готови за Европа. Бил съм вече веднъж в Шампионската лига. Напълно наясно съм какво ни чака. Отборът и така има сериозен потенциал. Ако не вярвах в него, нямаше да дойда“, каза още Барак Бахар.

След това той беше попитан дали вече има идеи за лятната селекция, както и дали ще победи отбори от ранга на Ювентус. На всички тези въпроси израелецът отговори дипломатично, като обеща да даде всичко от себе си, за да увеличи успехите.

Цървена звезда без никакво съмнение е най-успешният клуб в Сърбия и един от най-успешните на Балканите. Те имат във витрината си 33 титли на страната, 26 национални купи, печелили са Шампионската лига и Световното клубно първенство.

Вашият коментар