БГ Футбол

Димитър Илиев: Гордеем се с Вашите успехи! Бъдещето е Ваше, а ние ще се радваме задно с Вас на всяка победа

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев поздрави българските спортисти по случай Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец! Днес целият свят си припомня ценностите на Олимпизма – съвършенство, приятелство и уважение. Те притежават несравнимия потенциал да обединяват човечеството и да изразяват естествения стремеж на всеки спортист към върхови постижения и феърплей. На днешния ден през 1894 г. в Париж по идея на Пиер дьо Кубертен в Париж се заражда съвременното олимпийско движение и се учредява Международният олимпийски комитет. Две години по-късно България е една от 14-те държави, участвали в първите съвременни Олимпийски игри в Атина.

Горд съм от успехите на всички наши олимпийци и техните треньори, постигани на най-големия спортен форум. Вие сте лицето на България пред света и сте доказателство, че с трудолюбие, упоритост и отдаденост няма непостижими цели.

До Олимпийските игри в Париж остава малко повече от година. Предстоят множество олимпийски квалификации и големи първенства, а нашите състезатели имат шанса да продължат да пишат златната спортна история на България. Сигурен съм, че ще дадете всичко от себе си, за да изпълните най-голямата мечта на спортиста – участие на олимпийски игри и ще представите достойно страната ни догодина. Защото няма друго събитие по света, което да увлича така силно, да дава неповторим положителен заряд, да създава приятелства и да има една водеща мисия – мир и разбирателство.

Пожелавам на всички български спортисти и треньори здраве и постигане на начертаните цели! Вярвам във Вашите успехи! Бъдещето е Ваше, а ние ще се радваме задно с Вас на всяка победа!“, се казва още в изявлението на министър Димитър Илиев.

Вашият коментар