Футбол свят

Ефектът „Меси“ вече се усеща в Интер Маями

Лионел Меси все още дори не е облякъл екипа на Интер Маями, но акаунтът на клуба в Инстаграм вече жъне ползи от новината за привличането на аржентинската суперзвезда, пише “Дейли Мейл”.

В рамките на 24 часа, откакто Меси обяви намеренията си да се присъедини към клуба от МЛС, тимът от Флорида увеличи последователите си с над 5,5 милиона души – от приблизително един милион до 6,7 милиона към момента.

Удивително е, че това е повече от последователите на всеки клуб от НФЛ, МЛБ, НХЛ и МЛС в Инстаграм според Front Office Sports, като дори някои от култовите отбори вече изостават от Интер Маями.

Така например Ню Инглънд Пейтриътс имат едва 4,9 милиона, Далас Каубойс – 4,5 милиона, а емблематичните Ню Йорк Янкис са дори по-надолу в списъка с 3,2 милиона.

Пазарът на билети за гледане на мачове на Меси в САЩ също достигна подобна гореща точка след обявяването на намерението му за трансфера, като цените за мача на Интер Маями с Ню Йорк Ред Булс през август се повишиха с 1400%. Цените на билетите за други от мачовете на почти сигурния нов тим на аржентинската суперзвезда в МЛС също скочиха, независимо че отборът се намира на последно място в класирането на Източната конференция.

Ще е любопитно и дали Интер Маями ще остане в сегашния си дом “DRV PNK Стейдиъм”, който е с капацитет едва 18 000 зрители. Зрителският интерес към Меси със сигурност ще е огромен и е възможно клубът да се премести на много по-големия стадион “Hard Rock”, който побира 65 000 души. На него домакинства тимът от Националната футболна лига Маями Долфинс.

Очаква се Лионел Меси да се присъедини официално към Интер Маями през следващите седмици.

 

Вашият коментар