БаскетболNBA

Фланелка на Майкъл Джордан беше продадена за 3 млн. долара

Фланелка на баскетболната легенда Майкъл Джордан от Олимпийските игри беше продадена на търг за повече от 3 милиона долара. Джордан е обличал фланелката по време на Олимпийските игри в Барселона през 1992-а година, а точната цена на продажбата е 3,03 милиона от щатската валута.

Търгът е разигран от компанията Goldin, което е онлайн-борса за предмети с колекционерска стойност. Баскетболният отбор на САЩ, наречен “ Dream Team“, събра някои от най-добрите играчи на всички времена, включително Джордан, Лари Бърд и Меджик Джонсън на това състезание. А това беше и първата Олимпиада, на която взеха участие първи път и състезатели от НБА. И предвид класата на отбора, САЩ лесно спечелиха златния медал.

Въпросната фланелка е обличана от Джордан по време на полуфиналния мач с Литва. Стойността й се повиши още и предвид факта, че е подписана от всичките 12 члена на отбора на САЩ тогава.

Друга фланелка на Въздушния Джордан – от първия мач на финалите на Националната баскетболна асоциация (НБА) през 1998-а година, беше продадена през септември за над 10 милиона долара. Тази сума се превърна и в рекорд като най-скъпия спортен сувенир, сменил притежателя си чрез търг с наддаване.

Вашият коментар