БГ ФутболEfbet Лига

Гонзо: В Трета лига има българи, които са по-добри от много чужденци в елита

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов обясни, че инициативата да се търсят таланти в Трета лига е забравена в продължение на дълги години, но сега се възобновява и трябва да донесе полза на професионалния футбол у нас.

Иванов участва в пресконференция преди първия ден на турнира, в който ще се срещнат сборни отбори от четирите Трети лиги, заедно с президента на Аматьорската лига Румен Вълков и шефа на Зоналния съвет на Футболния съюз-Велико Търново Бончо Генчев. Присъства и изпълнителният директор на спонсора на турнира – Росен Димитров.

„Сигурен съм, че инициативата с турнира ще бъде от полза и на футбола, и на професионалните клубове. Досега дълги години беше забравена, но е перфектна възможност да покажем момчетата до 21 години, които са излезли от школи и играят на това ниво“, заяви Иванов.

Турнирът започва утре с мача от 15:00 часа между Североизточна и Северозападна България, а от 17:00 часа играят Югоизточна и Югозападна. Това са полуфиналите и според резултатите ще станат ясни и финалистите. В петък (9 юни) от 9:30 часа е срещата за третото място, а от 11:30 е финалът. Освен това ще бъдат раздадени награди за най-добрите индивидуалности по позиции – най-добър вратар, най-полезен състезател, голмайстор на турнира.

„Този преглед е перфектна възможност не само момчетата да намерят по-добро бъдеще, но и да съберем добър аматьорски национален отбор. Убеден съм, че в Трета лига има български футболисти, които са по-добри от много чужденци в елита. Не е нормално изпадащ отбор да излиза със 7-8 чужденци. Но това е решение на президентите и на треньорите. Клубовете си решават кого да развиват. Ако не ни подават добри футболисти, ние няма как да съберем добър национален отбор“, добави Гонзо.

 

Вашият коментар