Футбол святШампионска лига

Хакан Чалханоглу: Много съм щастлив, че финалът на Шампионската лига ще бъде в Истанбул

Футболистът на Интер Хакан Чалханоглу призна, че не му е било лесно да направи прехода от Милан в големия противник от Милано, но е знаел, че отборът му може да достигне финала в Шампионската лига, а той и специално съперничество с Манчестър Сити на Илкай Гюндоган.

Финалът в най-престижния европейски клубен турнир по футбол ще се проведе на 10 юни в турския град Истанбул.

„Това е най-красивият град за мен. Обичам Истанбул. Нямам търпение да отида там и съм много щастлив, че ще играем в Турция“, каза Чалханоглу пред официалния сайт на Европейската централа – УЕФА.

„Гюндохан е капитан на Манчестър Сити. Много го уважавам. Няма да е лесно и  за него, дори да е страхотен футболист. Уважавам го, той е по-опитен от мен, но аз ще направя всичко, за да го победя. Искам да стана първият играч с турско потекло, който печели Шампионската лига. И то в Истанбул. Това би била сбъдната мечта.

Полузащитникът е роден и израснал в Германия, но избра да представя националния отбор на родината на родителите си.

Хакан Чалханоглу играе в Серия А от 2017 година, първо за Милан, а после премина като свободен агент в Интер след края на договоря му през лятото на 2021-а.

„В първия ден, в който пристигнах, всички знаеха, че това няма да бъде лесна стъпка за мен, но клубът и съотборниците ми ме посрещнаха добре и бях много щастлив. Сега сме толкова близо до титлата в Шампионската лига и да мечтаеш идва някак естесствено. Но честно казано знаех, че можем да стигнем до този етап“, заяви още футболистът.

 

Вашият коментар