Волейбол

„Лъвовете“ с ново поражение в Лига на Нациите

България загуби Япония с 0:3 (22:25, 21:25, 24:26) в четвъртия си мач от волейболната Лига на нациите. Отличната защита на японците изигра ключова роля за успеха на тима, воден от Филип Блейн. Неговият състав започна по-добре срещата и грабна първия сет.

Във втория отново Япония започна силно и взе преднина рано и въпреки равенството в средата на гейма, нашите волйеболисти не успяха да се справят и да вземат нещо повече. Третият гейм започна най-добре за възпитаниците на Пламен Константинов, но и в него японските волейболисти поеха инициативата и взеха нещата в свои ръце при 12:9 резултат. След това постоянно бяхме догонващи и дори се стигна до равенство 24:24, но противника успешно затвори третия гейм и срещата.

С това нашите завършват с една победа, 3 загуби и 6 точки в първия турнир от Лигата на нациите. Това ни отрежда 8-о място във временното класиране.


ПЪРВИ ГЕЙМ (22:25):

България поведе с 3:2 след технична атака на Александър Николов. Успешна атака на Димитър Димитров и 6:5. Александър Николов отигра в атака след прекрасна защита на Симеон Добрев. Японците обаче отвърнаха и след блокада срещу Алекс Грозаднов, домакините стигнаха до обрата :8:7. Грешка на Япония доведе до 12:10. Преднината на момчетата на Филип Блейн се увеличи на четири точки при 14:10. Разликата стана пет точки при – 16:11, но успешна блокада на Мартин Атаносв донесе нова точка за „лъвовете“.

Българските волейболисти влязоха в добра серия и намалиха изоставането си след успешна блокада от наша страна резултатът стана 16:18. Защитата на японците обаче продължаваше да се получава отлично и те отново дръпнаха с четири точки. След това Аспарухов завърши успешна атака по диагонала, а след нов блокаут „лъвовете“ отново се доближиха – 18:20. Страхотен сервис на Аспарух Аспарухов доближи България само на една точка от състава на Япония.

Алекс Николов бе страшно близо до безпощаден ас, но вместо това топката излезе в аут с милиметри, това доведе до 22:20 в полза на японците. Чудесна атака на Аспарух Аспарухов обаче не позволи на противника да се отдалечи на повече точки. Последва грешка от сервиса за нашите момчета и за съжаление отборът на Филип Блейн поведе с 24:21. Япония се възползва от този шанс и затвори първия гейм с 25:22.

ВТОРИ ГЕЙМ (21:25):

Японците започнаха силно втория гейм и след ас поведоха с 5:2. Ран Такахаши остана без блокада и той заби в първия метър – 6:3. Единична блокада на Николай Колев – 4:6. Юджи Нишида атакува в аут – 5:6. След това „лъвовете“ стигнаха до равенството 8:8. България дори стигна до обрата след престъпване на линията на противников волйеболист – 10:9.  Николай Колев атакува в центъра за 13:13. Пайп на Мартин Атанасов и ново равенство при 14:14. Пайп на Алекс Николов и 15:14. Ас на Алекс Николов и 16:14. Филип Блейн взе прекъсване за Япония.

Японците обаче успяха да се върнат играта и да изравнят за 17:17. След това Денис Карягин завърши успешно атака на „лъвовете“ и им даде нова преднина. Момчетата на Филип Блейн постигна нов обрат и излезе напред в резултата с 19:18, но след мощна забивка от наша страна отново се възстанови паритета. Аспарух Аспарухов успя да прехвърли блокадата на Япония с пусната топка и направи 20:20, след това обаче дойде наша грешка от сервис и успешна атака на японците през центъра, което им даде преднина от 22:20. А това предизвика Пламен Константинов да поиска таймаут.

Преднината на Япония обаче продължи да се покачва и отново по подобие на първия гейм се стигна до 24:21. Без затруднения японците сложиха край на този гейм с 25:21.

ТРЕТИ ГЕЙМ (24:26):

Този път България поведе на старта на гейма. Алекс Николов успя да завърши две наши атаки и поведохме с 3:1. Аспарух Аспарухов атакува над блокадата за 4:3. След това се стигна до равенство 5:5 в една спорна точка, при която не бе позволен видео чек на Пламен Константинов, който бе сигурен, че топката не е минала между антените. Технично отиграване на Мартин Атанасов в атака – 6:6. Пайп на Ран Такахаши и Япония поведе с 12:9.

„Лъвовете“ успяха да намалят изоставането си на една точка след добра серия – 14:15. Успешна блокада на Аспарух Аспарухов доведе до равенство 15:15. Последва точка от Алекс Грозданов и преднина за възпитаниците на Пламен Константинов. Алекс Николов записа точка в атака, след като на 5 пъти българската блокада спираше атаки на японците – 18:17. Два поредни аса на Юки Ишикава и 20:18 за Япония. Пламен Константинов взе прекъсване за България. Сервис в аут за Япония даде на „лъвовете“ преднина при 23:22, но забивка през двоен блок на Юджи Нишида отново възстанови равенството. Отново той бе безпощаден и даде преднина на японците, които затвориха гейма и срещата с 26:24.

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Димитър Димитров, Мартин Атанасов, Александър Николов, Николай Колев, Алекс Грозданов – Симеон Добрев-либеро

Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ

ЯПОНИЯ: Масахиро Сакита, Юджи Нишида, Ран Такахаши, Юки Ишикава, Таиши онодера, Кентаро Такахаши – Томохиро Ямамото-либеро

Старши треньор: ФИЛИП БЛЕЙН.

Вашият коментар