Футбол святВисша лига

Манчестър Сити е готов да направи оферта за Ромео Лавия

Манчестър Сити се интересува от привличането на 19-годишния полузащитник на Саутхемптън Ромео Лавия през летния трансферен прозорец.

Ромео Лавия се присъедини към Саутхемптън именно от Манчестър Сити в началото на сезона срещу сума от около 12,5 милиона евро и той е ключов играч за светците. Изявите му привлякоха вниманоет на редица големи клубове и към него ще има голям интерес това лято. В новина на Fichajes се твърди, че Манчестър Сити може да предложи 30 милиона евро, за да върне играча в клуба.

Шампионите на Висшата лига имат клауза за обратно изкупуване, включена в договора на полузащитника, която ще им позволи да го върнат обратно на „Етихад“ срещу сума от 40 милиона евро през 2024 г. Изглежда, че Пеп Гуардиола не желае да чака още една година и иска да подпише с полузащитника през това лято.

Лавия показа огромния си талант за Саутхемптън и може да се окаже полезно попълнение за Манчестър Сити. Гигантите от Висшата лига ще трябва да добавят повече дълбочина и качество към халфовата си линия това лято, особено ако играчи като Илкай Гюндоган решат да напуснат „Етихад Стейдиъм“.

Вашият коментар