НачалоБГ ФутболМинистър Димитър Илиев поздрави националките по водна топка

Министър Димитър Илиев поздрави националките по водна топка

Не пропускай

Радвам се да присъствам на това отговорно за женската водна топка състезание и да наблюдавам на живо играта на нашия отбор срещу Словакия. Пожелавам успех на състезателките, надявам се на спортсменска игра и приветствам Българската федерация водна топка, която полага усилия за развитието на спорта и в двете направления. Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в началото на евроквалификационната среща между женските национални отбори на България и Словакия, която се проведе в Плувния спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“ в Бургас.

Два дни по-рано женският ни национален отбор победи тима на Малта, с което си гарантира място в следващата фаза за Европейското първенство през 2024 г. в Израел. Класирането на българския женски национален отбор за финалната фаза е историческо постижение след 16-годишна пауза по отношение на участията ни в големи международни форуми. В Израел България ще се състезава с още 15 отбора.

Министърът на младежта и спорта бе на посещение в Бургас, в рамките на което заедно с кмета на града Димитър Николов разгледа откритата преди месец нова многофункционална зала „Арена Бургас“.

Димитър Илиев проведе също среща с директора на спортното училище „Юрий Гагарин“ в Бургас Янчо Стойчев. Стойчев представи проектите, по които училището кандидатства за енергийна ефективност, модернизация и реконструкция на общежитията. „Похвално е, че екипът на училището е разработил проект по Плана за възстановяване и устойчивост. ММС също се ангажира при успешност на проекта да съфинансира в рамките на 483 000 лева“, подчерта спортният министър. По думите му по този начин се решава проблемът на учениците в спортното училище и това ще им осигури добри условия за живеене. Илиев отбеляза, че държавните спортни училища са грижа на ММС и екипът му ще работи активно в това направление. Янчо Стойчев представи на министъра и напълно нов проект за изграждане на сграда за спортно училище, непосредствено до „Арена Бургас“, което би осигурило съвременно ниво на учебно-тренировъчен процес. „Спортното училище никога не е имало собствена сграда в цялата си 50-годишна история. Подобна инвестицията в ново училище е инвестиция в

бъдещето на нацията, а инвестицията в спортна инфраструктура е инвестиция за един здрав народ“, каза директорът на „Юрий Гагарин“.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев присъства на закриването на ветроходната регата „Черноморец-Бургас“. Той награди победители от различни класове и им пожела много нови успехи, а на младите състезатели – да бъдат постоянни в усилията си и да постигат мечтите си. „Надявам се Българската федерация по ветроходство да селектира най-добрите за националния отбор, така че да имаме представители за Олимпийските игри в Париж през 2024 г.“, каза още Илиев.

Ден по-рано в Бургас министърът на младежта и спорта присъства на държавното първенство по водна топка за деца на открит басейн „Флора“. Илиев пожела успех на участниците и ги окуражи на старта.

spot_img

Подобни новини

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
spot_img

Последни новини