Волейбол

Пламен Константинов: Тези момчета трябва да намерят сили в себе си, с това разполагаме

Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов говори пред медиите след завръщането на тима от Франция, където се проведе втората седмица на Лигата на нациите.

„Един отбор расте и през трудности. Тези момчета, тази група от състезатели трябва да намерят силите в себе си и да изваждат изводи от всеки един такъв мач, защото това не е първият, а третият тайбрек, който губим, и да гледат напред. В крайна сметка с това разполагаме в момента. Мисля, че има и хубави моменти, просто не издържаме в краищата на геймовете. Няма да отбележа само мача с Куба, а и с Канада имахме възможност да се върнем в четвъртия гейм и поне да вкараме мача в тайбрек. Изпуснахме добри ситуации, имахме възможности, така че някои неща се повтарят. Същото нещо беше и с Китай – върнахме се, но не можахме да спечелим тайбрека. Подобно нещо се случи и с Полша, където изпуснахме инициативата. В крайна сметка това е въпрос и на самочувствие, пък и на опит на състезатели, може би. Трябва да минат през такива моменти, но пак казвам – мисля, че такива турнири и такива мачове правят един отбор да расте и се надяваме мач след мач да не се повтарят едни и същи ситуации, едни и същи грешки“, каза Константинов.

Преди последния трети турнир от VNL, който ще се проведе в САЩ, отборът ни заема 15 място във временното класиране (1 победа и 7 поражения). Предстоят ни двубои срещу Германия, Иран, Сърбия и домакина САЩ.

„Ако се играе турнир за оставане, ще ни обърка със сигурност плановете за подготовка за Европейското първенство и олимпийските квалификации. Има и друг момент – ние очаквахме отборите в Лигата, както много често през последните години правят експерименти, въртят състави, но тази година не е така. Има два отбора, които си експериментират – това са Франция, която се е класирала на Олимпиадата, и Полша, която е домакин на финалите на Лигата. Всички други отбори играят със съставите си и с това, което имат най-добро от първия турнир и на втория беше същото“, завърши Пламен Константинов.

Вашият коментар