БоксБойни спортове

Райън Гарсия се „сби“ с Де Ла Оя

Райън Гарсия се „сби“, този път в социалните мрежи срещу собствения си промоутър Де Ла Оя.

Настоящият боксьор и бившият шампион, който вече е част от „Залата на славата“, подновиха словесната си война в Twitter. Това се случи след мача на „Светкавицата“ с Джервонта Дейвис. Двубоят завърши злащастно за Гарсия, който претърпя първата загуба в кариерата си.

Между „Светкавицата“ и Де Ла Оя има периодични публични разногласия от години. Тяхното партньорство започна през ноември 2017 г. и по време на тяхното сътрудничество Гарсия изигра 18 двубоя. Всички разногласия изглеждаха забравени, когато 21-годишният по това време Гарсия подписа нов договор с Golden Boy Promotions през септември 2019 г.

„Светкавицата“ обяви контракта за една от най-доходоносните в историята на бокса. Неговото изказване бе приветствано от промоутъра и сякаш предишните пререкания останаха в миналото.

„Действията говорят повече от думите“, каза боксьорът за новото споразумение тогава. „Днес съм тук, за да покажа на всички, че смятам компанията Golden Boy за моето семейство и че ще бъдем заедно във всичко, докато следвам мечтите си. Имам всички възможности да стана голяма звезда, а от Golden Boy притежават всички умения да ме превърнат в такъв.“

Но през годините Гарсия и Де Ла Оя от време на време си разменят критики в социалните мрежи и чрез медиите. Преди години „Златното момче“ каза в интервю, че „Светкавицата“, една от най-добрите големите звезди на бокса, не е готов за двубой с Джервонта Дейвис.

И когато най-накрая се срещнаха на ринга на 22 април, „Танка“ повали Гарсия във 2-ия рунд, а след това грабна победата в 7-ия. По този начин „Светкавицата“ записа първата загуба в кариерата си.

Битката генерира чудовищен приход от 22,8 милиона долара, което превърна Гарсия в богаташ за броени минути. Но не всичко беше в реда на нещата. Де Ла Оя не присъстваше на пресконференцията след двубоя. Липсваше и Бърнард Хопкинс, изпълнителен директор на Golden Boy.

Президентът на промоутърската агенция Ерик Гомес присъстваше, но треньорът Джо Гусен, също не не бе там.

Малко след двубоя „Светкавицата“ се раздели със своя тогавашен наставник. Гусен бе заменен от обявения за треньор на 2022 г., Дерик Джеймс.

Едва ли разногласията с Де Ла Оя ще спрат дотук. Въпреки финансовата печалба, която донесе мачът с Дейвис, малко вероятно е парите да внесат успокоение в отношенията между Golden Boy Promotions и „Светкавицата“.

Междувременно Гарсия се стреми да спечели титла в категорията до 140 паунда. Той се надява на двубой за трофея, в който ще се изправи срещу Роландо Ромеро, но първо трябва да изчисти проблемите си със „Златното момче“.

Вашият коментар