Футбол свят

Стилиян Петров: С този мач искам да благодаря на българите

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров обяви, че организира благотворителен мач в помощ на хората, които се борят с онкологични заболявания. Стенли разкри, че това е много емоционален момент за него, защото е минал през този тежък път.

“Това е много емоционален момент за мен. Точно преди десет години се случи един невероятен мач на “Селтик Парк”. 62 хиляди се изправиха на крака да ме изпратят в последния ми мач. Сега десет години по-късно нашата фондация организира мач на надеждата. Всички средства ще бъдат дадени на болници и в помощ на хора лекуващи се от ракови заболявания. Нещо през което аз минах. Искам да се отблагодаря на българските фенове, които ми помогнаха в тези трудни моменти. Един невероятен момент за мен, за да се отблагодаря на вас като футболист и като човек. Такъв мач ще даде много надежда на много хора, които се борят с тази коварна болест. Мачът ще е на 6 септември от 17:00 часа. Процесът на дарението ще бъде следен от цялата българска общественост и ще се знае къде отиват и как се използват”, каза Петров.
“Ще участват световноизвестни имена. Днес ще обявя част от тях, а след това постепенно ще ги обявявам поетапно. Днес ще кажа пет имена от българския и чуждестранния отбор. Димитър Димитров – Херо за треньор. Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров и Мариян Христов за българите”.
“Мартин О’Нийл ще бъде треньор на чужденците. Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич. Днес обявявам тези имена за чуждестранния отбор”.
“Всеки иска да играе. Повечето звезди се поддържат и са в добра кондиция. Ще стане хубав мач. Ще направят и едно шоу за феновете. Подготвили сме много изненади и феновете ще имат шанс да се видят с тези световни звезди. Търся подкрепя от българския народ. Това са битки, за които не сме подготвени. Тези, които оцеляваме, правим такива събития. Да оказваме не само финансова, но и психологическа помощ както за болните, така и за техните близки. Една такава битка се отразява и на техните близки. Аз съм го изпитал на гърба си. Всеки един, който иска да бъде част от тази кауза и този мач, да заповяда. От всеки един отбор ще има. Повечето, които ще бъдат в българския отбор, ще са национали. Ще има представители на Селтик, Астън Вила и на Монтана. Моята фланелка от Монтана я дадох на търг преди години. Ако някой има ретро фланелка на Монтана, с удоволствие ще я закупя”, завърши Петров.

 

Вашият коментар