Гимнастика

Всичко е готово за Световното първенство в Будапеща

Окончателните списъци с участници за Световното първенство по лека атлетика в Будапеща това лято са вече готови. Страните-участнички в шампионата са потвърдили, че повече от 2100  спортисти от 202 отбора ще вземат участие в най-големия форум тази година.

Световното първенство по лека атлетика ще се проведе на напълно новия Национален център в унгарската столица. Шампионатът ще продължи почти седмица и започва на 19 август.

От 44-те индивидуални победители от Световното първенство през 2022 г. в Орегон, 38 са записани и ще защитават титлите си в Будапеща. Сред тях е и двойната шампионка от Перу Кимбърли Гарсия. Тя ще участва както в състезанията по спортно ходене на 20 км., така и в стартовете на 35 км.

Шели-Ан Фрейзър-Прайс е амбицирана да спечели рекордна шеста световна титла на 100 м. През миналата година атлетката донесе успех за Ямайка, печелейки с рекорд на шампионата от 10.67 с. Павел Файдек също има шанса да си осигури шести златен медал, след като спечели последните пет поредни световни титли в дисциплината хвърляне на чук.

Райън Кроузър ще бъде сред фаворитите в тласкането на гюле. Той е световен рекордьор, подобно на Мондо Дуплантис, който ще участва на овчарски скок, Фейт Кипгейон на бягане 1500 м. и Юлимар Рохас на троен скок. С интерес се очаква тяхното завръщане на Световното първенство, като целта им е да спечелят титла от шампионата в Будапеща.

Официалните стартови списъци с участниците ще бъдат достъпни непосредствено след техническата среща, която ще се проведе в навечерието на шампионата.

Вашият коментар