ММА

За Дарън Тил средната категория е по-лесният път

Дрикус Дю Плеси смята, че Дарън Тил е имал някои нереалистични очаквания, когато е решил да се присъедини към средната категория на UFC.

Мачът между двамата е основен в програмата за тази година от календара на UFC 282. Това ще бъде и последното Pay-Per-View събитие на Ultimate Fighting Championship. Мачът ще бъде изключително важен за „Stillknocks“, който е в серия от 3:0 срещи, откакто започна в UFC през 2020 г. Но южноафриканецът трябваше да се яви на квалификации в последните си две битки.

28-годишният Дю Плеси има поредица от пет победи като цяло, докато опонентът му Тил в момента е без победа в две срещи. „Горилата“ се опита да стигне до световната титла в полусредна категория като непобеден боец през 2018 г. В крайна сметка Тил успя да спечели само една среща и не успя да се пребори за нещо повече.

Когато беше попитан за скорошните битки на Тил в деня на медиите на UFC 282, Дю Плеси заяви, че решението на „Горилата“ да премине в средна категория може да има частична вина за неговите несполуки.

„Когато започна, той беше изключително мотивиран,“ каза „Stillknocks“. „Мисля, че той беше истинска сила в категорията до 170 паунда. Той беше наистина голям 170-паундов състезател, той налагаше своя стил на хората. Но, ако погледнете големите момчета в средна категория, това е напълно различна история.“

„Говорейки като човек, който се е борил със 170-паундови състезатели и след това е стигнал в категорията до 185, битките бяха по-тежки. Наистина ми трябваше доста повече време, за да свикна. Взех почти година почивка, за да успея да съм конкурентоспособен, за да стана сто процента 185-паундов боец.“, продължи Дю Плеси. „Исках да променя всичко и да мога да бъда сред фаворитите, биейки се в средна категория. Трябваше да стана истински 185-паундов боец, без да изпитвам трудности.“

Дю Плеси се премести в средна категория същата година, в която и Тил го направи, но това беше едва след като южноафриканецът спечели титлата на KSW в полусредна категория и загуби колана в реванша с Роберто Солдич.

„Stillknocks“ все още не е побеждаван в средна категория. От друга страна, Тил има само 3 мача при 185-паундовите и резултатът му до момента е 1:2. 29-годишният преди това беше свалил килограми преди двубоя си в полусредна категория със Стивън Томпсън. Това кара Дю Плеси да смята, че Тил се е надявал нещата да са по-спокойни в при 185-паундовите.

„Това е моментът, в който мисля, че той сбърка. Изкачването на Тил до 185 паунда му донесе измамно спокойствие. Той си е казвал със сигурност, че не е нужно да се спазват стриктни диети и да се внимава какво се приема. Както и за тренировките. Определено Тил е смятал да не влага твърде много старание в тях, когато не му се иска. И си е казвал, че при всички случаи теглото му ще бъде в норма.“

„Когато искате да отслабнете например, почти се чувствате задължени да тренирате, защото ако не го направите, няма как да приемате повече храна. Мисля, че той прие преминаването в по-горна категория като почти по-лесен път, а това изобщо не е така.“, заключи Дю Плеси.

Мачът в средна категория между „Stillknocks“ и Тил е един от акцентите в основната програма на UFC 282, която претърпя голямо сътресение наскоро. Това се дължи на отмяната на двубоя за титлата в полутежка категория между Иржи Прохазка и Гловър Тейшейра. Мачът не се състоя заради контузия на чеха.

„Denisa“ реши да оваканти колана си, вместо да задържи титлата в дивизията, а новото главно събитие на UFC 282 ще бъде битката на бившия шампион Ян Блахович и Магомед Анкалаев за овакантената титла.

Вашият коментар