Бойни спортовеБокс

„Би било глупаво да се подценява Хелениус“

Антъни Джошуа призна, че ще трябва да играе на предела на силите си, за да се справи със следващия си съперник Робърт Хелениус.

Двукратният световен шампион в тежка категория трябваше да се изправи срещу Дилиън Уайт в мач-реванш след битката им през декември 2015 г. Но „Злодеят“ се провали на допинг теста.

От агенцията Matchroom Sport предприеха бързи мерки, за да намерят Уайт на Джошуа и това е Хелениус. Съперникът на „AJ“ потвърден във вторник, след като се завърна на ринга едва миналия уикенд след 10-месечно отсъствие.

Хелениус беше нокаутиран в първия рунд от Дионтей Уайлдър през октомври. Педи това загуби със съдийско решение от Уайт. Естествено, че Джошуа излиза като големия фаворит в битката, която ще се проведе в зала „O2 Arena“ в Лондон.

Въпреки това, финландецът има 32 победи от 36 мача в кариерата си, като най-забележителните от тях са двата успеха срещу Адам Ковнацки. Полският боец беше един от претендентите за световната титла, като имаше договор с американски промоутъри.

Говорейки на пресконференция през седмицата, Джошуа призна, че не може да си позволи да подцени Хелениус особено след загубата си от Анди Руис. Това се случи при дебютния мач на „AJ“ в Съединените щати през юни 2019 г.

Джошуа каза пред медиите: „Късните смени не са идеални, но това се случва за трети път. Така се получава. По време на дълга кариера има подобни опасности и просто трябва да свикна с тях. Това е просто още едно неудобство по пътя ми към върха. Принципите остават същите. Трябва да се справят с това, което ми предстои.“

„Хелениус и аз сме на ринга от доста дълго време. Ние споделяхме ринга и играехме спаринг. Аз съм се справял с толкова много различни стилове през моята кариера. Целта обаче си остава същата. Излизам за победа срещу Хелениус, въпреки че въобще не трябва да го подценявам. В бокса няма продължения, така че ще се опитам да спечеля в Лондон. Ще покажа на всички на какво съм способен“, категоричен е Джошуа.

„Би било глупаво да подценявам Хелениус. Глупаво е да подценяваме когото и да било. Така че трябва да приемам всеки съперник изключително сериозно. Той също няма да се предаде и иска да спечели. За други съперници парите са били основният стимул. Те рискуват срещу пари. Но в действителност при него не е основното. За Хелениус е различно. Той излиза да спечели, аз също“, заключи „AJ“.

Ако Джошуа постигне победа срещу Хелениус, очакванията са той да се изправи срещу Уайлдър в Саудитска Арабия, което ще се случи най-вероятно в първите седмици на 2024 г.

Вашият коментар