БГ Футбол

Брюж със сензационна клауза в договора на Игор Тиаго

Брюж е поставил клауза от внушителните 30 милиона евро на новото си попълнение Игор Тиаго, съобщават медиите в Белгия. Бразилският нападател бе продаден от Лудогорец на белгийския колос за близо 8 милиона евро, което е абсолютен рекорд за трансфер на български клуб. Досегашното постижение номер 1 също бе на разградчани – Кафу бе продаден на Бордо за 7,5 милиона евро. Самият директор на разградчани Георги Караманджуков обяви, че Лудогорец е запазил 12,5% от бъдещ трансфер. Това означава, че ако някой плати откупната клауза на Тиаго, то в касата на „орлите“ ще влязат още 3 750 000 евро, информира „Мач Телеграф”.

Междувременно нападателят позира с екип на белгийския тим, а заглавието на водещата медия HLN.BE е: „Феновете на Брюж в щастливо очакване: бразилският нападател Тиаго вече позира с фланелка на клуба в тренировъчния център.“ 21-годишният Тиаго ще носи номер 99 с осемнадесеткратния национален шампион.

Тиаго вече очаква с нетърпение белгийското приключение, въпреки че Брюж все още не е публикувал официално съобщение за трансфера. Бразилецът е подписал договор за четири години.

„Брюж видя в Игор Тиаго правилния профил в търсенето на завършен, солиден нападател с нюх за голове. Бразилецът доказа това в деня, в който не само Брюж, но и Андерлехт пожела нападателя. Тиаго отбеляза 9 попадения в 7 мача за Лудогорец през пролетта, впечатли и  мачовете срещу Андерлехт. Оттогава „синьо-червените“ проучват задълбочено Тиаго и през цялото това време той е  първа опция за нападател. Андерлехт води неравна битка още от самото начало, докато Тиаго е убеден, че трябва да подпише с Брюж. В Инстаграм бразилецът гордо позира с фланелка на Брюж, но въпросът е дали му беше позволено да публикува тази снимка. Няколко минути след като снимката се появи онлайн, тя вече беше изчезнала“, написа HLN.BE. Изданието продължава: „Точно като бразилската легенда Роналдо, Тиаго също дебютира за Крузейро. Бившият носител на „Златната топка“ смяташе за неуместно да продаде таланта на Лудогорец само за 600 000 евро. Роналдо смята сумата за неподходяща и твърде ниска за играч с огромен потенциал.“

 

Вашият коментар