БГ Футбол

Сърбите без звездите си за квалификациите през юни

Нападателят на Ювентус Душан Влахович пропуска мачовете на сръбския национален отбор през юни, съобщи селекционерът на „плавите“ Драган Стойкович. Сърбите играят най-напред приятелски мач с Йордания във Виена на 16-и този месец, а четири дни по-късно гостуват в Разград.

Това е пореден удар за селекционера на сърбите Драган Стойкович, след като преди това отпаднаха Александър Митрович и Лука Йович. Мият Гачинович от гръцкия шампион АЕК също с травма. Така лазаретът на западните ни съседи се препълни, след като там са още Терзич, Велкович и Радонич.

От днес сръбският национален отбор се събра на лагер в базата в Стара Пазова, а Стойкович говори пред журналистите.

„Имаме някои персонални проблеми. Предстои ни много важен мач срещу България на 20 юни и това ни е приоритет. Не можем да използваме Митрович, който има проблем в стъпалото. Травмата датира от около 6 месеца и няма как, в някакъв момент се налага да излезе от строя и да се лекува“, каза Стойкович.

„Проведохме дискусии и разбрахме, че този път няма да може да играе. Според мен хирургическата интервенция е възможна. Йович беше опериран днес, има счупен нос. Влахович също е извън отбора поради проблем в слабините или иначе казано в аддукторите. Уговорката е той да прескочи този лагер и да се възстанови от контузията. Гачинович също трябваше да претърпи операция. Алекса Терзич, Милош Велкович, Радонич бяха контузени преди това. Научихме някои уроци, че играч не трябва да играе, когато го боли и нокът“, допълни Пикси Стойкович.

Вашият коментар