Бойни спортовеММА

Целта на Роберто Солдич е да стане легенда в ММА

Роберто Солдич даде изявление през американските журналисти преди дебюта на ONE Championship в САЩ. Той е един от главните претенденти в лигата. Роберто Солдич се състезава в средна категория и има доста амбициозни цели. ММА боецът иска да остане в историята на ONE Championship и кикбокса.

Солдич може би е един от най-добрите таланти извън UFC и Bellator в бойните изкуства днес. Хърватинът постигна статут на абсолютен шампион в KSW и победи настоящия претендент на UFC Дрикус Дю Плеси за пояса в средна категория.

Дебютът на Солдич в ONE Championship не тръгна по план. Мачът му с Мурад Рамазанов завърши без съдийско решение. Само няколко месеца по-късно той ще завръща на ONE Championship Fight Night 10 за първия турнир на дивизията на територията на Съединените щати.

Солдич е опитен нападател и внася свирепо темпо в битките си. Той смята, че гъвкавостта, която ONE Championship предоставя, включително с елементи от кикбокс и ММА, може да му позволи да се превърне в една от големите легенди на Championship.

Без съмнение, Солдич е един от най-добрите извън турнирите на UFC. По време на своето интервю, хърватинът сподели за своите цели в състезанията под егидата на ONE Championship:

„В това първенство мога да имам два колана. Това е наистина доста трудно предизвикателство. Подобно на турнирите от календара на Pride и K-1, сега в ONE Championship имате всичко в една организация. Най-добрите момчета в света в страйкинг, граплинг и останалите елементи. На мен ми харесва това предизвикателство. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, за да постигна целите си. А те са да бъда най-добрият в ONE Championship.“

„Сега съм фокусиран предимно върху представянето си в ММА битките. Но бъдещето е пред мен. Ще видим какво ще се случи.“, продължава хърватинът.

Солдич може да се превърне в първия боец от ONE Championship, който държи две титли от две различни дисциплини, при това по едно и също време. Хърватинът се е доказал в срещите си от турнирите по кикбокс и ММА. Междувременно муай тай мачовете на ONE Championship са едни от най-гледаните в бойните спортове. В тях участват суперзвезди от ранга на Родтанг Джитмуангнон и Супербон.

Но първото нещо, което направи Солдич, е да се изправи в ONE Championship срещу бившия шампион на дивизията Зебазтиан Кадестам на 5 май. Срещата бе част от гала-вечер, в която се биха също Деметриъс Джонсън и Адриано Мораес. Едва ли тази дата ще бъде запомнена с нещо добро от Роберто. Хърватинът загуби с технически нокаут от Кадестам в 3-ия рунд.

Очевидно целта на Солдич е да направи пробив в ONE Championship. Това се доказва и от отказа на боеца да приеме предложения, направени от UFC и други големи турнири. Хърватинът ще се отдаде изцяло на битките си в ONE Championship, където конкуренцията е наистина голяма. Първенството предоставя отлични възможности. В тях той вижда своя шанс да покаже своите умения, които сме свикнали да виждаме от битките му в ММА и кикбокса.

Зебазтиан Кадестам нокаутира Солдич

Шведът влезе в мача с хърватина като пълен аутсайдер. Но в крайна сметка взе победата, при това с технически нокаут. Разгромът на Солдич бе изненадващ, като предварителните залози бяха в негова полза. Мачът от гала-вечерта на ONE Championship Fight Night 10 се превърна в ходене по мъките за хърватина, който издържа само 3 рунда напористите атаки на Кадестам. Впрочем победата на шведа бе трета поред за него в първенството.

„Бандитът“ непрекъснато тормозеше защитата на Солдич и изпусна да подпечата крайния си успех още в началото на втория рунд. Бившият шампион на KSW бе тотално надигран от аутсайдера Зебазтиан Кадестам в този мач. В крайна сметка реферът Хърб Дийн бе принуден да прекрати двубоя още в 3-ата част.

Вашият коментар