Efbet ЛигаБГ Футбол

Десподов: Това може да е последният ми мач за Лудогорец

„Изключително тежки мачове бяха последните три. Прекалено много пот, труд, характер и какво ли не. Всяка една тренировка, мач. Извървяхме този тежък път. Накрая мисля, че се получи най-хубавото и спечелихме титлата. Продължавам да мисля и вярвам, че няма невъзнаграден труд“, започна Десподов.

„По принцип имахме доста тежки моменти, губихме точки. Бяхме и догонващи в класирането, но когато вярваш и се бориш и знаеш, че имаш добър отбор с добър треньор, имам предвид с идването на господин Петев, то вярвах, че ще се случат нещата. Петев промени факта, че взе и двете купи у нас, така че мисля това говори най-добре. Няма какво да обяснявам какво е променил. Имаше доста тежки мачове, показахме характер. Говори, че той е един мотиватор. Той не е правил подготовката“, каза Кирил Десподов.

„Аз не следях какво става в София, нямах телефон в мен. Аз казах и след мача с Левски, аз съм за Лудогорец и трябваше да си вземем мача. Искам да поздравя ЦСКА, че дадоха всичко от себе си и ни дишаха във врата до последно. Дори бяхме догонващи. Това е начинът, трябва да бъде така всяка година и така ще израства българския футбол, а не да свършва с 20 точки преднина. Поздравявам ги за борбената игра и добрите резултати. Казвам го с добри чувства“.

„Не знам дали ще играя в Шампионска лига аз. Предстои малко почивка. След това има национален отбор, ще видим. Може и това да е бил последният ми мач за Лудогорец, не се знае. Няма да говоря дали има оферти, просто казвам, че съм заявил желанието си пред директорите в клуба. Те го знаят, искам да изляза в Европа. С оглед статистиката, която направих този сезон, това е най-добрият ми, откакто играя футбол. Заслужавам пак да изляза в Европа и се надявам да уважат желанието ми“, подчерта Десподов.

„Когато дойдох в Лудогорец преди 3 години, много хора казваха „ти луд ли си, защо се връщаш в България“. Аз не съжалявам нито ден, че предприех тази крачка. Спечелих всичко, което може тук. Два пъти футболист на годината. Мисля, че и аз и клуба си помогнахме взаимно да спечелим трофеи и да съм щастлив, че съм останал тук. Не съжалявам за нищо, не съжалявам, че цяла България ме мрази. Гледам си играта и кариерата и нищо друго не ме интересува. Ще се радвам отборът да играе в Шампионска лига“, завърши Десподов.

Вашият коментар