БГ ФутболEfbet ЛигаФутбол

Ивайло Чочев: Готов съм да играя в чужбина, за мен е чест да бъда в националния

“Направихме един много добър сезон, трето място и финал за Купата. Може би има горчивина от загубения финал. Надявам се догодина да сме по-напред в класирането и защо да не сме пак на финал за Купата“, сподели Чочев.

„Нашият отбор направи така че първенството да е интересно до последния кръг. Показахме, че играем феърплей и с чест. Показахме на всички отбори как трябва да се играе до последно и да се бори за победата във всеки един мач“, допълни той.

„Позицията, на която играя, да, не се очаква да вкарвам толкова много голове. Много хора ми казваха, че ще стана голмайстор. Няма да крия, че в края вече се стремях и исках да стана голмайстор. Радвам се, че моите голове са помогнали на отбора да постигне целите си. Може би има нюх, треньорите в Италия са ми показвали, че всяка една ситуация на тренировка трябва максимално да отиграеш, опитвам се да съм толкова концентриран и фокусиран, колкото и в мач. Може би там се крие моят успех, че постоянно съм концентриран и всяка топка се стремя да я вкарам“, каза още Ивайло Чочев.

„Отпразнувахме, събрахме се с момчетата и поговорихме. Следващият сезон ще е по-труден, хората ще имат по-големи очаквания. Една отговорност ще има към нас, защото ще трябва да представим България в европейските турнири. Като видях противниците, които могат да ни се паднат, очаквам тежки мачове. Надявам се да избегнем най-добрите отбори. С една добра подготовка и няколко попълнения, защо не да се представим достойно“, коментира полузащитникът.

„Този лагер с националния отбор, може би ще намали малко почивката ми, но все пак съм обещал на жена ми да отидем на море. След това ще започнем подготовка за новия сезон“, сподели шеговито голмайсторът на efbet Лига.

Ивайло Чочев бе попитан и за повиквателната, която получи за националния отбор на България, както и за резултатите досега на „лъвовете“.

„Ами първо искам да кажа, че се радвам и за мен е чест и гордост да играя за националния отбор. Радвам се за повиквателната. От мен се искаше да се представям добре и да помагам на клубния отбор. Да, наистина е болна тема националният отбор в последните години, мисля, че целият проблем идва от това, че нямаме футболисти в Европа и най-големите първенства. Надявам се това поколение, което идва отдолу, младите футболисти по-рано да направят трансфер и да играят мачове в Европа, които са по-тежки. Може би тогава ще имаме по-добър национален отбор“

„Лош старт с две загуби. Може би треньорът залага на друга стратегия, да извиква перспективни и млади футболисти, които да са гръбнакът на националния отбор след 4-5 години. Не сме се чували с Кръстаич, когато излезе повиквателната получих 20 обаждания за десет минути“

Полузащитникът на ЦСКА 1948 коментира бъдещето си и евентуален трансфер в чужбина.

„В момента имам договор с ЦСКА. Днес нашият директор г-н Котев каза, че има оферти за мен. Аз съм готов да изляза в чужбина, казал съм го и на тях, но наистина офертата трябва да си заслужава. И миналата година имах оферта, ръководството реши да не ме пусне. Първо офертата трябва да задоволи клуба, защото те са ми подали ръка, а после и аз ако се съглася може да изляза в чужбина. Не съм се интересувал откъде са офертите. Миналото лято имаше оферти, които ме задоволяваха мен и аз исках да отида, ръководството прецени, че не иска да ме пуска, те ме убедиха, че за мен и клубът е важно да остана. Аз съм им благодарен, защото ме взеха контузен. Съобразих се с тяхното желание и останах да помогна“

„Мисля, че това бе най-интересното първенство в последните десет години, дори при изпадащите до последно не се знаеше кой ще играе бараж. Най-добрият отбор стана шампион, и тази година Лудогорец бе по-добър от другите, да може би тази година разликата не беше толкова голяма. Другите отбори скъсяват дистанцията. Радвам се, че взехме бронзовите медали“, завърши Ивайло Чочев.

 

Вашият коментар