Футбол свят

Диего Симеоне също поема към Саудитска Арабия

Диего Симеоне е поредното голямо име от европейския футбол, което може да бъде изкушено от преминаване в Саудитска Арабия. Според “Марка” от Ал-Ахли готвят главозамайваща оферта за треньора на Атлетико Мадрид.

Чоло Симеоне навлиза в последните 11 месеца от договора си с “дюшекчиите”, като все още не е удължил контракта си с клуба. Именно това искат да използват и от Ал-Ахли, като все още не е известно какво ще бъде предложението на арабите към аржентинеца, но то със сигурност ще бъде много солидно от финансова гледна точка.

Диего Симеоне е най-скъпоплатеният футболен треньор в света в момента, като получава месечна заплата в размер на около 2.7 млн. евро. Това възнаграждение обаче едва ли ще е проблем за богатите саудитски отбори и по-конкретно за Ал-Ахли.

От Атлетико Мадрид пък продължават да се надяват и да вярват, че ще успеят да убедят емблематичния 53-годишен наставник на тима да продължи договора си с клуба, като се очаква в близките месеци да му бъде предложен нов контракт.

Ал-Ахли вече привлече Роберто Фирмино и Едуар Менди, а се говори, че клубът иска да подпише още с някои от доскорошните звезди в европейския футбол, в това число Рияд Марез, Алваро Мората и Садио Мане. Друго известно име като Стивън Джерард пък стана треньор на друг саудитски тим – Ал-Итифак.

Вашият коментар