БГ Футбол

Димитър Илиев представи екипа си и своите приоритети

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев представи своя екип и приоритетите му пред народните представители в Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в 49-ото народно събрание.
Заместник-министри са проф. Даниела Дашева и Иво Кацаров, съветник по младежките политики е доц. Георги Драганов, началник на кабинета на министъра е Таня Павлова и парламентарен секретар Анна Адамова, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Новият спортен министър и легендарен рали пилот на България посочи важни акценти от програмата на ведомството, сред които са осигуряването на най-добрите условия за подготовка на българските спортисти за спечелване на квоти и достойно представяне на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Развитие на масовия спорт и поставяне на фокус върху решаване на проблемите на младите хора в България са друг водещ приоритет в работата на екипа на министъра.

В законодателен аспект в координация с Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта се предвижда оценка на въздействието на Закона за физическото възпитание и спорта и изготвяне на проект за промени, както и разработване на проект на Закон за доброволчеството, тъй като у нас такъв не е приет.
“Разчитаме на ползотворна съвместна работа в името на спорта и младите хора. В наше лице имате партньор и съмишленици за реализиране на цели и приоритети, които са важни за всички българи”, каза още Димитър Илиев. Министърът допълни, че спортът не създава разделителни линии, а обединява.

Вашият коментар