БГ Футбол

Градев избухна относно наказанието на Антъни Иванов: БОК са аборигени!

Спортният адвокат и защитник на Антъни Иванов Георги Градев публикува пиперливо изказване в социалната мрежа Фейсбук по повод изявлението на БОК, че наказанието на плувеца е потвърдено от Спортния арбитражен съд (CAS).

“Некомпетентни хора изразяват становище за процедура, която не разбират”, започва постът на Градев.

“Въпросната госпожа не участва в процеса пред САS най-вероятно не говори английски) и не познава процедурите в КАС, като грубо нарушава поверителността по чл. 59 от Кодекса на КАС, за което ще й бъде потърсена отговорност по съответния ред”, продължава Градев, визирайки председателя на Дисциплинарната комисия към БОК Теодора Златева, която обяснява, че Антъни Иванов е бил инструктиран от адвоката си да не дава никакви обяснения пред CAS за случая си.

“Няма да коментирам обвиненията на БОК към начина на водена на защитата на Антъни, защото няма как да обясним на аборигените, че в Сидни животът е друг. Те винаги ще си останат аборигени!

По-абсурдното е, че тези клевети идват от БОК, които даже не знаят как да подадат отговор до КАС, така че да бъде допуснат. Освен това изпратиха адвокат с меко казано бегли познания по английски, който най-вероятно не е разбрал нищо по време на заседанието (в което имаше епизодични реплики на развален английски). Трагедията беше пълна!

УАДА заявиха ясно, че се включват в делото, защото БОК и АДЦ са некомпетентни и не могат да защитят наложеното наказание на Антъни. УАДА изнесе целия процес в КАС. БОК и АДЦ бяха само зрители по интернет.

Затова призовавам аборигените от БОК да си траят, когато възрастните говорят и да спазват правилата за поверителност на CAS.

Трябва тотална чистка за всички недоразумения в дисциплинарните органи на БОК, начело с въпросната госпожа”, завършва своето гневно изказване адвокат Градев.

Вашият коментар