Тенис

Григор Димитров на 1/4 финал срещу Алкарас

Григор Димитров победи Франсиско Серундоло със 6:3, 7:5 в мач от осминафиналната фаза на турнира на тревна настилка в Лондон. Българинът бе по-добрият играч и заслужено спечели. Той бе пробит само веднъж в срещата и успя да реализира цели 9 аса на фона на само две двойни грешки. Гришо спечели 35 от 44 точки на свой първи сервис, като само в средата на втория сет допусна лек спад в играта си, но успя бързо да се съвземе. На четвъртфиналната фаза в турнира ще се изправи срещу първия поставен в схемата Карлос Алкарас.

ПЪРВИ СЕТ 6:3

Григор сервираше в първия гейм и не срещна абсолютно никакви трудности, като успя да вкара четири първи сервиса и да спечели подаването си на 0. Серундоло имаше проблеми в своя сервис гейм, като се стигна до 40:40, но аржентинецът запази самообладание и с великолепна къса успя да изравни.

Гришо не бе уверен в себе си и допусна няколко грешки, като се стигна до 0:30. Българинът впечатли с много трудно отиграване в близост до мрежата, за да направи 30:30. Началният удар на Григор свърши останалата работа, за да затвори гейма на 30.

Серундоло допусна една непредизвикана грешка, но въпреки това успя да спемели подаването си на 15. Григор отново бе затруднен на свой сервис и се стигна до 30:30, но отново благодарение на началния си удар успя да затвори частта.

Григор сякаш можеше да направи повече в този гейм, но допусна грешки на ретур, като не бе достатъчно съсредоточен и резултатът стана 3:3. Отново се стигна до 30:30, преди Гришо да реализира страхотен ас. Последва дълго разиграване, спечелено от българина със страхотен бекхенд слайс, който се превърна и в уинър.

Димитров притисна своя съперник и успя да го накара да рискува повече, като зачестиха грешките на аржентинеца и резултатът стана 15:40, което предостави първи точки за пробив на българина. Гришо бе феноменален, като реализира страхотен уинър по правата, за да пробие.

Григор остана концентриран и започна да сервира страхотно, като не се стигна до разиграване в нито една точка и геймът бе затворен на 0, като българинът спечели първия сет.

ВТОРИ СЕТ 6:5

Серундоло започна добре втория сет, като допусна една грешка, но успя да се справи със ситуацията и спечели гейма на 15. Гришо започна добре, като сервисът му донесе бързи точки, а при 30:0 Григор даде точката на противника. След това допусна груба неточност и се стигна до 30:30. Стигна се до нова грешка на Гришо от форхенд, което доведе до точка за пробив. Българинът реагира чудесно с ас. Няколко пъти имаше предимство за българина, като от третия път той успя да спечели подаването си.

Аржентинецът бе неуверен след изпуснатия шанс през изминалия гейм, като се стигна до 15:40. Гришо рискува, но пропусна с малко. Серундоло вкара чудесен първи сервис, с който отрази и втория брейк бол. Аржентинецът атакува от форхенд, но ударът му срещна мрежата и отново се появи точка за пробив пред Григор. Българинът бе изключително търпелив с бекхенд слайс, а накрая завърши елегантно с бекхенд уинър по диагонала.

Григор Димитров бързо поведе с 30:0, благодарение на началния си удар, но след това не бе достатъчно прецизен, а Серундоло атакува и се стигна до 30:30. Гришо отново показа стабилност, когато е под напрежение и вкара един от най-добрите си сечени сервиси. Последва двойна грешка на българина, която бе първа в мача. Стигна се до дълго разигриване, което Димитров спечели, като показа устойчивост. Началният удар на Гришо отново влезе в действие, за да затвърди пробива.

В следващия гейм Серундоло отново бе разколебан и се стигна до 15:40, но точно тогава аржентинецът показа най-добрия си тенис и успя да отрази двата брейк бола с невероятни уинъри. В крайна сметка Григор можеше повече да направи в тази част, но тя отиде на сметката на Серундоло.

Григор Димитров загуби своята настройка в играта и допусна множество грешки, като резултатът бе 15:40. След това той допусна непредизвикана грешка от форхенд и бе пробит. Серундоло бе видимо вдъхновен и бързо успя да спечели сервис гейма си, за да затвъри пробива и да поведе в резултата.

Гришо започна с двойна грешка. След това спечели следващите две точки, но Серундоло пласира чуден форхенд уинър, за да направи резултата 30:30. Григор се фокусира и реализира чудесен ас. Последва и брилянтен бекхенд уинър по правата, който смая всички и геймът приключи.

При сервиса на Серундоло се стигна до 15:30, но аржентинецът успя да реагира, като пласира няколко чудесни начални удара, за да затвори подаването си и да спечели гейма. Григор бе стабилен и успя да допусне само една грешка, като не се стигна до някаква изненада и българинът взе гейма си на 15.

Серундоло започна с двойна грешка, а след това пропусна от основната линия и резултатът стана 0:30. Гришо бе чудесен, като атакува мощно и реализира форхенд уинър по диагонала, достигайки до три точки за пробив. Аржентинецът успя да спаси първия брейк бол с началния си удар, а след това Григор допусна и неочаквана грешка от основната линия. Серундоло игра сервис мрежа, но пропусна и Димитров проби.

Родният номер едно загуби първата точка, но след това реализира ас. Българинът бе прецизен и бързо успя да стигне до 40:15. Българинът реализира мачбола с прекрасен сервис и уинър в близост до мрежата.

 

Вашият коментар