БГ Футбол

Кръстаич: Взел съм най-добрите играчи, липсват ни само резултати

Националният селекционер Младен Кръстаич говори 24 часа преди евроквалификацията със Сърбия. Специалистът сподели, че родината му има своите слаби места, от които „лъвовете“ ще трябва да се възползват. Кръстаич също изрази мнение, че това са най-добрите играчи, които България има. Той отказа да коментира ситуацията със съблекалнята в Литва.

„Не следя медиите преди нашите мачове, защото приемам някои неща емоционално. Не искам да коментирам ситуацията със съблекалнята. Очаква ни мач със Сърбия, за мен най-добрият отбор в групата. Имат своите слабости, които трябва да използваме с нашия млад и амбиционен отбор“.

„Не мисля, че има по-добри от тези момчета. Ако знаете, дайте. Освен Антон Недялков и Димо Кръстев, които са контузени, това е най-доброто. Тези играчи ще играят в националния отбор следващите 10 години. Аз нося отговорността“.

„Защо младите не играят в клубовете си, а имат качества, е въпрос към друг. Не към мен. Ние нямаме футболисти от водещите пет първенства. Само Илия Груев играе в топ първенство. Такава е ситуацията. Сезонът беше дълъг и уморителен, някои играчи не са във форма, защото не са играли. Сърбия игра срещу Йордания с един състав, а утре ще са с друг. Ние не разполагаме с този лукс“.

„В подобни мачове играчите набират увереност. Има какво да загубим – точки, естествено. Играчите трябва да добият своя характер и да покажат това, което досега демонстрираха, с изключение на първото полувреме в Унгария. Клубовете да кажат защо някои млади играчи ги няма в отборите им. Това са най-добрите играчи на България, пак казвам“.

„Когато няма резултати, има натиск. Липсват ни само резултати, особено срещу Черна гора и Литва. Сърбия има своите проблеми и слаби точки, които ние можем да използваме. Този млад отбор трябва да действа с повече енергия и да използва своите възможности. Моето желание е да победим. Важното е да си свършим работата. Надявам се България да запише най-добрият резултат“, каза сръбският специалист.

 

Вашият коментар