Бойни спортове

Сребро и бронз за борците ни от турнира „Саркисян“ в Армения

Сребро и бронз спечелиха борците ни на престижния турнир по свободна борба „Степан Саркисян“ в Ереван (Армения).

Микяй Наим се окичи със сребро при 65-килограмовите. В повторение на финала от Евро 2023 младият ни талант отново отстъпи пред шампиона Вазген Таванян (Армения) – 0:10.

Преди това носителят на златния пояс „Дан Колов“ записа 4 авторитетни победи. Инфарктен бе четвъртфиналът, в който европейският вицешампион изоставаше с 2:10, но успя да тушира украинеца Кривенко.

За успеха Микяй заслужи 2000 долара от наградния фонд.

На почетната стълбичка се качи и Георги Вангелов в категория до 61 кг. Петият от олимпийските игри се пребори за бронза, като в малкия финал бе категоричен срещу арменеца с френски паспорт Алоян – 5:0. Отличието му донесе и чек за 1000 долара.

В категория до 125 кг Георги Иванов също стигна до битка за отличията. И днес ще си оспорва бронза с дагестанеца Кхосонов, който се състезава за Гърция.

На старта в категорията европейският шампион до 23 г. имаше оспорвана среща с иранеца Тахери, но опитът бе на страната на персица – 6:4.

На турнира България е представена само от трима състезатели, водени от Мариян Стойнев, помощник треньор в националния тим.

В надпреварата участват 120 състезатели от 10 държави.

Вашият коментар