БГ Футбол

Несебър и Бдин Видин отново във Втора Лига

Отборите на Несебър и Бдин Видин са новите членове на Втора лига от сезон 2023/24, след като кръг преди края спечелиха първите места съответно в Югоизточната и Северозападната Трета лига. Другите два отбора, които от есента ще играят във второто ниво, са Марек Дупница от Югозапада и Черноморец Балчик от Североизточната група.
Днес Несебър победи с 5:0 Левски Карлово, а преследвачът Гигант Съединение завърши 1:1 с Ямбол. Така морският тим е недостижим на върха. За последно ОФК Несебър игра във Втора лига през сезон 2018/19 и сега се завръща след четири години при аматьорите.
Бдин узакони промоцията си с успех с 3:2 над Боруна Царева ливада като гост. Така видинчани имат 4 точки повече от втория Локомотив Горна Оряховица кръг преди края. Бддинци ще играе в професионалния футбол за първи път от 13 години насам. Последното им участие е през 2009/2010 в Западната Б група, където завършват 15-и и изпадат. Следват фалит, изваждане в областните дивизии и трудни сезони в Трета лига, за да се стигне до сегашната промоция.

Вашият коментар