Футбол

Официално: Начо напуска Реал Мадрид

Централният защитник на испанския отбор, не подновява с белия клуб и напуска испанския футбол. Юношата на Реал Мадрид заминава за Лигата на Саудитска Арабия в Ал Кадисия.
Реал Мадрид се сбогува с него в изявление: Реал Мадрид C. F. обявява, че нашият капитан Начо е решил да прекрати кариерата си, като играч на Реал Мадрид. Реал Мадрид би искал да изрази своята благодарност и привързаност към Начо, една от големите легенди на нашия клуб“, започва изявлението на отбора на Реал Мадрид.


Начо се присъедини към Реал Мадрид през 2001 г., само на 10 години, и е играл във всички категории на младежката система, докато не стана играч на първия отбор, през 2012 г. В продължение на 12 сезона, той носи фланелката на Реал Мадрид, в един от най-успешните периоди, в историята на отбора. През цялото това време той е изиграл 364 мача и е спечелил 26 титли: 6 Европейски купи, 5 Световни клубни първенства, 4 Суперкупи на Европа, 4 Ла Лиги, 2 Купи на Краля и 5 Суперкупи на Испания“, се казва в съобщението.


Освен това с испанския национален отбор той беше коронован за европейски шампион до 21 години и шампион на Лигата на нациите и в момента играе на Евро 2024 в Германия.
„Начо завършва кариерата си в Реал Мадрид, като един от петимата играчи, спечелили 6 Европейски купи, в цялата история на футбола и с най-много титли в историята на нашия клуб. Всички фенове на Реал Мадрид изпитват изключителна гордост от един от най-легендарните младежки играчи, в нашата история.

Президентът на Реал Мадрид, Флорентино Перес, заявява, че „Откакто пристигна в нашия младежки отбор като дете, Начо винаги е бил пример за всички и той има обичта, признанието и възхищението на всички фенове на Мадрид. Реал Мадрид е и винаги ще бъде негов дом.“
Реал Мадрид пожелава на него и на цялото му семейство късмет в този нов етап от живота му“, завършва мадридското сбогуване.

Източник :La Razon