Баскетбол

Олимпиакос ще се опита да задържи Везенков по всякакъв начин

Продължава сагата около бъдещето на българския национал и звезда на гръцкия Олимпиакос Александър Везенков. Очаква се съвсем скоро да стане ясно къде крилото ще продължи своята кариера, а от сегашния му клуб правят всичко възможно, за да го задържат в редиците си и занапред. Според информациите българинът в момента е в южната ни съседка, където да се запознае с предложението, изготвено за него от собствениците на гранда от Пирея – братята Панайотис и Йоргос Ангеполупос.
Според сайта sport-fm.gr офертата към Везенков, за да остане в Гърция ще бъде за нов четиригодишен контракт със заплата между девет и десет милиона евро, което означава по два милиона и половина на сезон. И тази сума е чисто възнаграждение, без включени допълнителни бонуси за спечелване на Купата и титлата на Гърция, както и за триумф в баскетболната Евролига.
В същото време, Александър Везенков очаква в скоро време да научи и окончателното предложение на ръководството на Сакраменто Кингс, който държи правата му за Лигата на извънземните. Наскоро генералният мениджър на „кралете“ Монте МакНеър призна, че от тима ще преговарят с българина за привличането му в състава за новия сезон. По отношение на предложението на Кингс към крилото на гръцкия шампион към момента няма нищо официално, но най-често спряганата цифра е от десет милиона долара на сезон.

Вашият коментар