ММА

Предстои съдбовна вечер и битка за Багата

Битка от изключително важно значение предстои тази вечер на единствената българска звезда от световен ранг в ММА Благой Иванов по-известен като Багата. В откриващия двубой от галата UFC on ESPN 48 Багата излиза срещу молдовеца Александър Романов-Кинг Конг в сблъсък от тежка категория. Срещата започва в 23.00 часа българско време и ще се проведе в Лас Вегас, Невада.
“По принцип имам договор с UFC за още един мач освен този. При загуба обаче най-вероятно той няма да се проведе и ще се стигне до раздяла”, разкри пред „24 часа“ Багата.
С прости думи казано – 36-годишният българин се нуждае от задължителна победа над Кинг Конг, за да се задържи сред най-добрите бойци в световен мащаб. В последните си 4 двубоя Иванов записа 3 поражения и тази статистика влияе на ситуацията към момента.
“Мачът с Романов ще е решителен, но това в никакъв случай не ме притеснява или напряга допълнително. Противникът определено е труден. Направих много добра подготовка. Прецених, че тя трябва да е ориентирана към профила на Романов, и затова наблегнах на борбата, където той е много силен. Заради това специално ангажирах бразилски треньор.
Кондиционно се чувствам много добре. Нямам проблеми, свързани с травми, както често се е случвало преди. Имам настроение за битка и чакам с нетърпение да вляза в клетката. Какво ще се случи там, предстои да стане ясно. Аз знам, че съм направил необходимото, за да се подготвя за мача”, сподели още бившият световен шампион по бойно самбо.
Багата разясни причината двубоят да бъде  в удобен за България час.
“Причината е, че двамата сме европейци. С поставянето на мача на първо място в картата той ще получи по-добра гледаемост в Европа. За мен това е добре, защото аз живея в Лас Вегас и съм свикнал с местната часова зона”, заяви Багата.

Вашият коментар