Баскетбол

Сакраментно с умопромрачаваща оферта към Везенков

Българският баскетболист Александър Везенков все още не е получил официално предложение от Сакраменто Кингс, но се очаква офертата от клуба от Националната баскетболна асоциация (НБА) да бъде за много изгоден договор, твърди специализираното издание Eurohoops.net.

Везенков вече очаква официалната оферта, а ръководството на настоящия му клуб Олимпиакос (Гърция) наскоро публично обяви, че иска да го задържи в отбора, което предполага и увеличение на заплатата. Финансовите ресурси на тим от НБА, обаче, плюс безспорно силният интерес на Кингс към българина, вероятно сериозно ще наклонят везните при избора на Везенков.

Възможно е българският национал да получи предложение в рамките на 5-7 милиона долара на сезон – цифри, които биха били доказателство колко високо Сакраменто го цени и които Олимпиакос не би могъл да конкурира по какъвто и да начин.

Очаква се Александър Везенков да разговаря на високо ниво с президентите на Олимпиакос преди да вземе своето окончателно решение, но особено по отношение на финансовите параметри Сакраменто има тотално надмощие.

Вашият коментар