Футбол святБГ ФутболБундеслига

Чудесно постижение: Българин ще води една от младежките формации на Байерн Мюнхен

Треньорският екип на Байерн Мюнхен започва новия сезон 2023/24 с почти никакви промени в персонала, но с някои нови позиции. Досегашният старши треньор на U17 Михаел Хартман ще премине към U19 заедно със своя помощник Стефан Майснер. Петър Гайдаров, за последно беше в U19 под ръководството на  Дани Галм, който премина в Зандхаузен, ще поеме поста старши треньор на U17s, негов помощник ще бъде Филип Депнер (преди U13).

Единственият външен „новодошъл“ е Патрик Канют. 38-годишният притежател на лиценз А работи в академията на FSV Mainz 05 от 2016 г. до ноември 2020 г. Оттогава той е част от екипа от професионални треньори в Бундеслигата. В кампуса той поема U16 от Даниел Вебер, който напусна клуба и ще бъде главен треньор на женския отбор от Бундеслигата на 1. FC Köln за новия сезон.

Всичко остава по същия начин за аматьорите, които в понеделник започнаха подготовка за новия сезон в Баварската регионална лига. Дирк Тешке и Щефан Бък продължават да помагат на старши треньора Холгер Зайц.

„За нас е важно да имаме известна последователност в позициите на главния треньор, особено в областта на представянето, но също така да дадем възможност на нашите млади треньори да се развиват допълнително вътрешно. След като Дани Галм напусна , успяхме да запълним позициите U17 и U19 вътрешно много добре. Освен това в лицето на Патрик Каниут спечелихме треньор с много опит при младежите и в професионалния отбор на Майнц 05 за нашите U16. Той излъчва голямо очакване за своите нова роля в кампуса. Като цяло сме много доволни от това как сме позиционирани във всички отбори за предстоящия сезон“, заяви Халил Алтинтоп, спортен директор на FC Bayern Campus.

Вашият коментар