Тенис

Надал потвърждава отсъствието си от Уимбълдън

Рафаел Надал потвърди този четвъртък, че няма да играе на Уимбълдън, след като беше елиминиран от Ролан Гарос, и ще се съсредоточи върху подготовката за Олимпийските игри, с турнира в Бастад (Швеция).


„По време на пресконференцията ми след мача на Ролан Гарос ме попитаха за летния ми график и оттогава тренирам на клей. Вчера беше обявено, че ще играя на Летните олимпийски игри в Париж, последните ми олимпийски игри“, каза испанският тенисист в социалните си мрежи.


„С тази цел ние вярваме, че най-доброто нещо за тялото ми е да не сменям настилките и да продължа да играя на клей дотогава. Поради тази причина ще пропусна да играя на Уимбълдън тази година. Натъжавам се, че няма да мога да изпитам страхотната атмосфера на „този невероятен турнир, който винаги ще бъде в сърцето ми“, добави той.

„За да се подготвя за Олимпийските игри, ще играя на турнира в Бастад, Швеция. Турнир, в който участвах в началото на кариерата си и където имах страхотни моменти, както на корта, така и извън него“, добави той.


Bastad ще се играе от 15 до 21 юли, а Олимпийските игри ще бъдат открити на 26-ти.

Източник: La Razon