Футбол святФутбол

В Гърция със суперлативи по адрес на Десподов

В Гърция със суперлативи по адрес на Десподов

Медиите в Гърция засипаха с похвали българина Кирил Десподов, който премина в тима на ПАОК от Лудогорец в края на летния трансферен прозорец. Според последната информация той ще има все по-важна роля за треньора на тима от Солун Разван Луческу.

“Както в дербито с Панатинайкос, така и в европейските мачове, Кирил Десподов се появи в игра от резервната скамейка, като Тайсон и Андрия Живкович започнаха като титуляри. За ПАОК и въобще за целия сезон това бяха два много важни двубоя. За да няма недоразумения кой е титуляр и кой е резерва, Разван Луческу говори миналия понеделник със своите играчи, обосновавайки политиката си как управлява наличния потенциал в момента. Румънският треньор похвали индивидуалното качество на играчи като Кирил Десподов, като посочи, че чрез него те могат да променят отбора генерално”, започва анализът на медията.

“Например при влизането си в мача срещу Айнтрахт (Франкфурт) Десподов показа, че има класа в краката, тъй като от неговия удар от фаул се стигна до “златния” гол на централния защитник Кулиеракис. Румънецът се грижи в тази специална ситуация да държи играчите си нащрек, знаейки колко ценен инструмент е българското крило за ПАОК, дори и от резервната скамейка. Явно е, че Десподов ще започва мачовете оттам докато достигне желаното ниво за отбора”, отбелязва се още в статията.

Десподов е един от най-обещаващите родни футболисти през последните години, като с него са свързани и надеждите на всички треньори в националния тим да издърпа състава от незавидното състояние в което се намира. Неговият трансфер е един от най-силните през последното десетилетие на български състезател зад граница.

 

Вашият коментар